Se face în în principal din zahăr şi migdale.
Se pune zahăr pudră și esenţă de migdale, apoi coloraranți alimentari (opţional), albuşuri.
Se macină migdalele fin şi se amestecă cu zahăr pudră. Adauga esenta de migdale şi colorant alimentar, dacă este necesar.
Frământaţi un aluat moale, cu albusul, pe o suprafaţă curată.
Migdalele se pun făăr coajă. Pune-le în apă clocotită timp de un minut si se lasa sa se răcească. Acum, pielea trebuie să se ia uşor.
Altă rețetă:
Ingrediente:
2 ceşti de zahăr granulat
1 / 8 linguriță sare de lamăie
4 cești migdale sau făină de migdale
2 albuşuri
Zahăr pudră pentru modelat
Preparare:
1. Pregătește un spaţiu de lucru presărind zahăr pudră pe o lespede de marmură, lemn sau o coală mare de cpot. Umpleţi un castron mare cu apa rece.
2. Pune zahărul şi 2 / 3 cana de apa într-o cratiţă mare şi încălzește uşor, amestecând până se dizolvă zahărul.
3. Se adaugă sarea de lămâie şi încălziți. Se aduce la fierbere şi fierbe timp de 3 minute.
4. pune partea de jos a cratiţă în apă rece pregătită, amestecând amestecul de zahăr în mod constant, până când acesta devine gros şi cremos.
5. Se amestecă în migdale şi albuşuri, la foc mic şi se amestecă timp de 2 minute până când amestecul este suficient de gros.
6 Se pune marţipanul pe suprafaţa de lucru pregătit, şi se amestecă cu o spatula de metal până când se raceste suficient pentru a-l atinge.
7. Pudrați pe mâini în zahăr pudră şi să înceapeți să framantați marţipanul, până când acesta este neted si maleabil.
8. Marţipan dvs. poate fi acum folosit imediat sau acoperit cu o în folie cu ambalaj de plastic şi păstrat într-un container etanş.
Faceți căutări pe acest blog
Gatim cu:
- Aperitive
(55)
- Băuturi
(2)
- Budinci
(4)
- Conserve
(33)
- Dulciuri
(67)
- Fripturi
(13)
- Garnituri
(2)
- Gustări
(18)
- Mâncăruri
(67)
- Patiserie
(29)
- Pește
(14)
- Salate
(22)
- Sfaturi
(12)
- Sosuri
(1)
- Supe/ciorbe
(18)
-Diverse...
(21)
*
(10)
* - Retete retro
(9)
* Retete de post
(3)
Afine
(4)
Ananas
(2)
ardei
(13)
Banane
(2)
Biscuiţi
(1)
Branza
(38)
Brocoli
(2)
Cacao
(10)
Cafea
(3)
Caise
(9)
Capsune
(9)
Carne de oaie/miel
(1)
Carne de pasare
(50)
Carne de porc/vita
(42)
Carne tocata
(24)
Cartofi
(24)
Castraveti
(3)
Catina
(2)
Ceai
(1)
Ceapa
(3)
Cimbru
(1)
Ciocolata
(6)
Cirese
(3)
Ciuperci
(40)
Coacaze
(2)
Coacăze
(1)
Condimente
(2)
Conopida
(5)
Creier
(5)
De post
(2)
Dovlecei
(8)
Dulciuri
(50)
Faina
(14)
Fainoase
(2)
Fasole
(8)
Fasole pastai
(5)
Făină
(1)
Ficat
(8)
Foitaj/aluat
(9)
Fragi
(3)
Frișcă
(1)
Fructe de padure
(7)
Fructe diverse
(19)
Gem
(1)
Gem/marmelada
(10)
Gogoșari
(11)
Grâu
(1)
Griș
(2)
Gutui
(3)
Hrean
(1)
Iaurt
(4)
Lamai
(8)
Lapte
(10)
Legume diverse
(16)
Limbă
(2)
Linte
(2)
Lobodă
(1)
Mac
(1)
Malai
(3)
Mazăre
(6)
Mere
(13)
Mezeluri
(12)
Morcovi
(8)
Năut
(1)
Nucă de cocos
(2)
Nuci
(9)
Opinii
(3)
Orez
(15)
Ornare
(1)
Oua
(59)
Paine
(8)
Paine/patiserie
(2)
Paste fainoase
(2)
Pepene
(2)
Pere
(2)
Pesmet
(2)
Peste
(31)
Piersici
(8)
Portocale
(4)
Porumb
(3)
Praz
(1)
Prune
(6)
Rahat
(1)
Rosii
(13)
Secară
(1)
Sfecla
(3)
Smantana
(25)
Soc
(1)
Soia
(1)
Spanac
(4)
Surimi
(4)
Ștevie
(1)
Telina
(7)
Unt
(12)
Untura
(7)
Usturoi
(2)
Varza
(15)
Vin
(7)
Vinete
(6)
Visine
(7)
Zaharoase
(5)
Zmeura
(4)
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Subscrie via email
Ecuson Facebook
-
O pifite reusita trebuie sa fie atat de limpede incat sa vezi fundul farfuriei, si sa nu fie moale, dar nici foarte inchegata (cum e toba)...
-
Putem folosi orice fel de ficat. Spălăm ficatul, îl curățăm de vinișoare, il desfacem în lobi sau îl tăiem. Apoi lăsăm ficatul să stea în...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu