Faceți căutări pe acest blog

Gatim cu:

- Aperitive (55) - Băuturi (2) - Budinci (4) - Conserve (33) - Dulciuri (67) - Fripturi (13) - Garnituri (2) - Gustări (18) - Mâncăruri (67) - Patiserie (29) - Pește (14) - Salate (22) - Sfaturi (12) - Sosuri (1) - Supe/ciorbe (18) -Diverse... (21) * (10) * - Retete retro (9) * Retete de post (3) Afine (4) Ananas (2) ardei (13) Banane (2) Biscuiţi (1) Branza (38) Brocoli (2) Cacao (10) Cafea (3) Caise (9) Capsune (9) Carne de oaie/miel (1) Carne de pasare (50) Carne de porc/vita (42) Carne tocata (24) Cartofi (24) Castraveti (3) Catina (2) Ceai (1) Ceapa (3) Cimbru (1) Ciocolata (6) Cirese (3) Ciuperci (40) Coacaze (2) Coacăze (1) Condimente (2) Conopida (5) Creier (5) De post (2) Dovlecei (8) Dulciuri (50) Faina (14) Fainoase (2) Fasole (8) Fasole pastai (5) Făină (1) Ficat (8) Foitaj/aluat (9) Fragi (3) Frișcă (1) Fructe de padure (7) Fructe diverse (19) Gem (1) Gem/marmelada (10) Gogoșari (11) Grâu (1) Griș (2) Gutui (3) Hrean (1) Iaurt (4) Lamai (8) Lapte (10) Legume diverse (16) Limbă (2) Linte (2) Lobodă (1) Mac (1) Malai (3) Mazăre (6) Mere (13) Mezeluri (12) Morcovi (8) Năut (1) Nucă de cocos (2) Nuci (9) Opinii (3) Orez (15) Ornare (1) Oua (59) Paine (8) Paine/patiserie (2) Paste fainoase (2) Pepene (2) Pere (2) Pesmet (2) Peste (31) Piersici (8) Portocale (4) Porumb (3) Praz (1) Prune (6) Rahat (1) Rosii (13) Secară (1) Sfecla (3) Smantana (25) Soc (1) Soia (1) Spanac (4) Surimi (4) Ștevie (1) Telina (7) Unt (12) Untura (7) Usturoi (2) Varza (15) Vin (7) Vinete (6) Visine (7) Zaharoase (5) Zmeura (4)

1 iul. 2011

Indiene cu căpșune

Le-am făcut mai demult, dar de-abia acum pot pune rețeta. Am avut câteva zile de coșmar, vă voi spune câte ceva în curând, pentru că sunt de tras învățăminte. 

Până atunci, revin la rețetă: 

Pentru aluat: 

7 ouă
200 gr zahăar pudră
50 ml ulei
350 gr făină 

1 praf de copt

Se face un aluat ca de chec, cu albuș bătut cu zahăr, apoi cu celelalte ingrediente. Aluatul se așează cu lingura în grămăjoare pe hârtie de copt. Se coc 10 minute în cuptorul fierbinte.

După ce s-au copt, le stropim cu sirop din apă și zahăr.

Jumătate din rondele le glasăm cu ciocolată topită și amestecată, pe foc, cu puțină smântână sau cu șerbet de cacao.

Pe fiecare rondea punem frișcă bătută, căpșune, și acoperim cu un capac glasat.

Sunt mai bune a doua zi.

3 comentarii:

gaby_d spunea...

Ce frumusele-s!

sarah spunea...

foarte faine.felicitari si seara minunata!

Aurica spunea...

apetisante si delicioase indiencele astea, merita safie devorate si gustate pana la ultima "suflare" :D

Subscrie via email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Număr de abonați:

 

Home-Cooking Blogroll Center

Sponsori