Magiunul este mai scăzut decât un gem și are mai puțin zahăr sau chiar deloc.
Am făcut și în acest an magiun fără zahăr, după rețeta de aici - http://aromele.blogspot.com/2010/10/magiun-de-prune-fara-zahar.html
Iar magiunul cu zahăr se face cu o cantitate de 5 kg de prune la 1 kg de zahăr. Prunele trebuie să fie foarte bine coapte. Ca să iasă magiunul mai fin, prunele se pot trece prin mașina de tocat.
Acum, nu știu dacă magiunul se face și din alte fructe. Eu știam că numai din prune. Atunci, de ce să mai zic ”magiun de prune”?
Totuși, în DEX scrie că se face din prune, dar și din alte fructe. Și așa cum mă așteptam, cuvântul ”magiun” este de origine turcă.
3 comentarii:
Magiun facea bunica mea draga,si era tare tare bun.Pupici!Daca-ti face placere poate ma vizitezi si pe mine.Doresc si eu sa-mi fac prieteni in blogosfera.Multumesc.
Nu stiam care este diferenta dintre gem si magiun.Interesant si util.Pup.
Imi place , ai talent omule!Prin asta ti-ai mai castigat un cititor, bafta si la cat mai multe articole!
Trimiteți un comentariu