Eu aveam niște dovlecei din aceia mari și m-am gândit că sunt poate prea tari pentru gătit. Nici vorbă, că aproape s-au topit. I-am răzuit de coajă și am îndepărtat mijlocul, cu semințe.
În continuare:
- ceapa tocată se inăbușă cu 150 ml de ulei
- se adaugă dovleceii rași -mai inainte trebuie presărați cu sare, lăsați 30 de minute și ștorși;
- se adaugă roșiile pasate sau suc de roșii.
Se fierbe până ce scade. Se pune fierbinte în borcane, care se închid imediat și se sterilizează 30 de minute. Se servește rece, cu măsline sau ouă fierte, sau caldă, cu orez, carne etc.
Observație:
Eu am pus roșii cuburi și dovlecei nestorși cum trebuie și mi-a ieșit prea zemoasă. Pentru a scădea, am fiert-o prea mult și parcă e prea moale. Nu faceți aceste greșeli.
Este mai bună cu dovlecei tăiați cuburi.
2 comentarii:
Adica un fel de zacusca de dovlecel,cred ca e dulce si gustoasa!
O idee foarte buna!
Trimiteți un comentariu