Faceți căutări pe acest blog

Gatim cu:

- Aperitive (55) - Băuturi (2) - Budinci (4) - Conserve (33) - Dulciuri (67) - Fripturi (13) - Garnituri (2) - Gustări (18) - Mâncăruri (67) - Patiserie (29) - Pește (14) - Salate (22) - Sfaturi (12) - Sosuri (1) - Supe/ciorbe (18) -Diverse... (21) * (10) * - Retete retro (9) * Retete de post (3) Afine (4) Ananas (2) ardei (13) Banane (2) Biscuiţi (1) Branza (38) Brocoli (2) Cacao (10) Cafea (3) Caise (9) Capsune (9) Carne de oaie/miel (1) Carne de pasare (50) Carne de porc/vita (42) Carne tocata (24) Cartofi (24) Castraveti (3) Catina (2) Ceai (1) Ceapa (3) Cimbru (1) Ciocolata (6) Cirese (3) Ciuperci (40) Coacaze (2) Coacăze (1) Condimente (2) Conopida (5) Creier (5) De post (2) Dovlecei (8) Dulciuri (50) Faina (14) Fainoase (2) Fasole (8) Fasole pastai (5) Făină (1) Ficat (8) Foitaj/aluat (9) Fragi (3) Frișcă (1) Fructe de padure (7) Fructe diverse (19) Gem (1) Gem/marmelada (10) Gogoșari (11) Grâu (1) Griș (2) Gutui (3) Hrean (1) Iaurt (4) Lamai (8) Lapte (10) Legume diverse (16) Limbă (2) Linte (2) Lobodă (1) Mac (1) Malai (3) Mazăre (6) Mere (13) Mezeluri (12) Morcovi (8) Năut (1) Nucă de cocos (2) Nuci (9) Opinii (3) Orez (15) Ornare (1) Oua (59) Paine (8) Paine/patiserie (2) Paste fainoase (2) Pepene (2) Pere (2) Pesmet (2) Peste (31) Piersici (8) Portocale (4) Porumb (3) Praz (1) Prune (6) Rahat (1) Rosii (13) Secară (1) Sfecla (3) Smantana (25) Soc (1) Soia (1) Spanac (4) Surimi (4) Ștevie (1) Telina (7) Unt (12) Untura (7) Usturoi (2) Varza (15) Vin (7) Vinete (6) Visine (7) Zaharoase (5) Zmeura (4)

22 feb. 2012

Ficat de curcan la grătar

Putem folosi orice fel de ficat.

Spălăm ficatul, îl curățăm de vinișoare, il desfacem în lobi sau îl tăiem.
Apoi lăsăm ficatul să stea în lapte dulce, la rece, 1-2 ore.
Îl scurgem, îl ștergem și il punem pe grătarul bine încins și uns cu puțin ulei.
Se ține 5 minute pe o parte, apoi se întoarce pe cealaltă parte. Nu se lasă mai mult de 4-5 minute și pe această parte, pentru a nu se întări.
După ce îl scoatem pe o farfurie, punem puțin unt să se topească pe ficatul fierbinte; tot acum resărăm și  sarea fină, care se va topi mai repede.
Se mai pun condimente. Eu am pus piper și praf de usturoi.
Este sănătos, bun pentru anemici, pentru persoane slăbite, demineralizate.
Faceți și o garnitură sau preparați o salată ...și............
Poftă bună!

2 comentarii:

TeoBucatar spunea...

Tare bun ficatul la gratar si intr-adevar cel de curcan e delicios!

Maria spunea...

Ficatul de vita sau vitel e placerea mea:)!!!Trebuie sa fie bun si cel de curcan, inca nu am incercat dar si Teo zice ca e delicios deci trebuie incercat! Pupici:X

Subscrie via email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Număr de abonați:

 

Home-Cooking Blogroll Center

Sponsori