Faceți căutări pe acest blog

Gatim cu:

- Aperitive (55) - Băuturi (2) - Budinci (4) - Conserve (33) - Dulciuri (67) - Fripturi (13) - Garnituri (2) - Gustări (18) - Mâncăruri (67) - Patiserie (29) - Pește (14) - Salate (22) - Sfaturi (12) - Sosuri (1) - Supe/ciorbe (18) -Diverse... (21) * (10) * - Retete retro (9) * Retete de post (3) Afine (4) Ananas (2) ardei (13) Banane (2) Biscuiţi (1) Branza (38) Brocoli (2) Cacao (10) Cafea (3) Caise (9) Capsune (9) Carne de oaie/miel (1) Carne de pasare (50) Carne de porc/vita (42) Carne tocata (24) Cartofi (24) Castraveti (3) Catina (2) Ceai (1) Ceapa (3) Cimbru (1) Ciocolata (6) Cirese (3) Ciuperci (40) Coacaze (2) Coacăze (1) Condimente (2) Conopida (5) Creier (5) De post (2) Dovlecei (8) Dulciuri (50) Faina (14) Fainoase (2) Fasole (8) Fasole pastai (5) Făină (1) Ficat (8) Foitaj/aluat (9) Fragi (3) Frișcă (1) Fructe de padure (7) Fructe diverse (19) Gem (1) Gem/marmelada (10) Gogoșari (11) Grâu (1) Griș (2) Gutui (3) Hrean (1) Iaurt (4) Lamai (8) Lapte (10) Legume diverse (16) Limbă (2) Linte (2) Lobodă (1) Mac (1) Malai (3) Mazăre (6) Mere (13) Mezeluri (12) Morcovi (8) Năut (1) Nucă de cocos (2) Nuci (9) Opinii (3) Orez (15) Ornare (1) Oua (59) Paine (8) Paine/patiserie (2) Paste fainoase (2) Pepene (2) Pere (2) Pesmet (2) Peste (31) Piersici (8) Portocale (4) Porumb (3) Praz (1) Prune (6) Rahat (1) Rosii (13) Secară (1) Sfecla (3) Smantana (25) Soc (1) Soia (1) Spanac (4) Surimi (4) Ștevie (1) Telina (7) Unt (12) Untura (7) Usturoi (2) Varza (15) Vin (7) Vinete (6) Visine (7) Zaharoase (5) Zmeura (4)

27 feb. 2012

Supă elvețiană

Este o supă hrănitoare și gustoasă, care se poate face în multe variante, în funcție de ce avem prin cămară.

Reteta de bază
Se face cu 3 grupe de alimente:
fasole boabe
orez/grâu/paste
rădăcinoase, ceapă, cartof
La acestea se adaugă și alte legume de sezon.
Mod de preparare:
Se fierbe o ceașcă de fasole și una de arpacaș.
Cât fierb acestea, pregătim restul legumelor, adică le tăiem pe toate mărunt, ca la salata boeuf.


Punem la fiert circa 2 l de apă, cu o ceapă tocată mărunt, rădăcinoase ( morcovi, pătrunjel, țelină) și 2 cartofi (se pun de la început, pentru că va ieși amidonul din ei ).
Tot acum se mai pot pune alte legume care fierb mai greu - de exemplu, puțină varză tocată.
Mai târziu putem adăuga dovlecel, conopidă etc.
Când sunt fierte, se adaugă și un gogoșar (ardei) proaspăt sau conservat, fasolea fiartă și arpacașul.

Se lasă să clocotească împreună, se potrivește de sare, de zeamă - la nevoie, se mai adaugă apă, se pune și puțin ulei și verdeață.
Se servește cu cașcaval ras sau cuburi, deasupra (sau o brânză asemănătoare).

Eu am pus grâu și câțiva tăieței, iar în loc de verdeață - ardei iute (care nu e prea iute, că e de seră)
Se poate face cu orez în loc de grâu.
Supica e gata și așteaptă înfrigurații - încă era iarnă..........

Un comentariu:

NetPizza.ro spunea...

Diana, tot caut un contact-form pe site si nu reusesc. Imi trimiti te rog un email, ca vreau sa iti propun ceva. Thnx. T. netpizza1@gmail.com

NetPizza.ro

Subscrie via email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Număr de abonați:

 

Home-Cooking Blogroll Center

Sponsori