Ne-a plăcut foarte mult.
Ingrediente:
Cartofi fierți întregi - 2 buc
Morcovi fierți- 2 buc
Sfecla rosie fiartă sau coaptă - 1 buc
Ceapa alba tocată - 1 buc
File de peste marinat, conservat în ulei - 3 buc
o ceașcă maioneză
1 iaurt mic
1 ou fiert
măsline
Toate ingredientele se vor așeza în straturi, într-un vas de sticlă sau pe un platou.
1 - Primul strat - cartofi trecuți prin razatoare medie.
Pentru a fi salata mai ușoară, am incorporat îm maionează un pahar cu iaurt cremos, pus treptat. A ieșit chiar foarte bună.
Stratul 2 - peste taiat cubulete.
3 - Ceapa tocată, dar ținută înainte în apă cu puțin oțet (pentru a mai ieși mirosul și a nu lăsa o zeamă neplăcută) și bine stoarsă.
Se unge cu putina maioneza.
4 - morcovul
Se unge cu maioneza.
5 - sfecla data prin razatoare.
Se orneaza cu albuș și galbenus ras, castraveciori etc.
Observatii:
Este mai bună dacă amestecăm sfecla cu oțet (ca la salata de sfeclă), deoarece morcovul + sfecla erau oarecum prea dulci.
Este recomandat să puneți salata intr-un vas jena cu capac, în acest fel se acoperă perfect și poate fi păstrată la frigider până a doua și a treia zi.
A doua zi este mai bună decât în ziua în care ați făcut-o, pentru că se pătrund foarte bine ingredientele.
Se poate face și cu hamsii marinate, fără oase.
Produse recomandate:
iaurtul Pilos, care nu are zer, merge foarte bine cu maioneza;
heringul Matias, foarte bun, conservat cu ulei și nu în oțet, fiind astfel mai puțin acru:
4 comentarii:
Imi place mult salata asta... in general cele cu peste.
toate cele bune!
Interesanta salata,e de origine ruseasca? Cred ca ingredientele ma duc acolo cu gandul. De incercat
Mersi, Nico, numai bine îți doresc și eu!
Mitinita, ai ghicit, este o salată rusească. M-am inspirat și eu de pe mai multe site-uri.
Trimiteți un comentariu