Faceți căutări pe acest blog
Gatim cu:
- Aperitive
(55)
- Băuturi
(2)
- Budinci
(4)
- Conserve
(33)
- Dulciuri
(67)
- Fripturi
(13)
- Garnituri
(2)
- Gustări
(18)
- Mâncăruri
(67)
- Patiserie
(29)
- Pește
(14)
- Salate
(22)
- Sfaturi
(12)
- Sosuri
(1)
- Supe/ciorbe
(18)
-Diverse...
(21)
*
(10)
* - Retete retro
(9)
* Retete de post
(3)
Afine
(4)
Ananas
(2)
ardei
(13)
Banane
(2)
Biscuiţi
(1)
Branza
(38)
Brocoli
(2)
Cacao
(10)
Cafea
(3)
Caise
(9)
Capsune
(9)
Carne de oaie/miel
(1)
Carne de pasare
(50)
Carne de porc/vita
(42)
Carne tocata
(24)
Cartofi
(24)
Castraveti
(3)
Catina
(2)
Ceai
(1)
Ceapa
(3)
Cimbru
(1)
Ciocolata
(6)
Cirese
(3)
Ciuperci
(40)
Coacaze
(2)
Coacăze
(1)
Condimente
(2)
Conopida
(5)
Creier
(5)
De post
(2)
Dovlecei
(8)
Dulciuri
(50)
Faina
(14)
Fainoase
(2)
Fasole
(8)
Fasole pastai
(5)
Făină
(1)
Ficat
(8)
Foitaj/aluat
(9)
Fragi
(3)
Frișcă
(1)
Fructe de padure
(7)
Fructe diverse
(19)
Gem
(1)
Gem/marmelada
(10)
Gogoșari
(11)
Grâu
(1)
Griș
(2)
Gutui
(3)
Hrean
(1)
Iaurt
(4)
Lamai
(8)
Lapte
(10)
Legume diverse
(16)
Limbă
(2)
Linte
(2)
Lobodă
(1)
Mac
(1)
Malai
(3)
Mazăre
(6)
Mere
(13)
Mezeluri
(12)
Morcovi
(8)
Năut
(1)
Nucă de cocos
(2)
Nuci
(9)
Opinii
(3)
Orez
(15)
Ornare
(1)
Oua
(59)
Paine
(8)
Paine/patiserie
(2)
Paste fainoase
(2)
Pepene
(2)
Pere
(2)
Pesmet
(2)
Peste
(31)
Piersici
(8)
Portocale
(4)
Porumb
(3)
Praz
(1)
Prune
(6)
Rahat
(1)
Rosii
(13)
Secară
(1)
Sfecla
(3)
Smantana
(25)
Soc
(1)
Soia
(1)
Spanac
(4)
Surimi
(4)
Ștevie
(1)
Telina
(7)
Unt
(12)
Untura
(7)
Usturoi
(2)
Varza
(15)
Vin
(7)
Vinete
(6)
Visine
(7)
Zaharoase
(5)
Zmeura
(4)
3 apr. 2013
Tort din smântână, cu rulade
Este un tort simplu, rapid și light.
( Pozele sunt facute seara, dar tot se vede câte ceva.)
Eu am facut o rulada - din foaie de pandispan din 4 ouă -, dar se poate face cu rulade cumpărate, cu piscoturi de șampanie sau savoiardi, cu blat de tort tip pandișpan.
Am umplut rulada cu cremă de ciocolată - tip ganache, din ciocolată amară și puțină smântînă omogenizate pe foc.
Se poate umple rulada cu gem, de caise, măceșe etc.
Crema:
- la o cutie de 900 ml de smântână am folosit 2 plicuri de gelatina.
Batem smântâna cu mixerul, adăugăm cam 6 linguri cu zahar sau alt fel de indulcitor ( pe gustate, cine vrea mai dulce mai pune zahar).
Batem frișca pina se topește zahărul, apoi adăugăm gelatina
(gelatina se pune intr-un ibbric și se toarna deasupra apa sau suc din compt, iar după ce se umflă se pune pe fioc, amestecand cu lingura de lemn, dar numai cât sa se incălzească, apoi o dăm deoparte de pe foc și daca nu s-a dizolvat, amestecăm in continuare).
In aceasta cremă adăugăm un pic de esență de rom, fructe din compot sau proaspete, ciocolata.
Eu am pus rom, iar in jumatate din cremă am pus fructe de pădure și am mai colorat-o, cu suc de sfeclă roșie.
Am așezat felii de rulada intr-o cratiță, apoi un strat de cremă roz, un strat la mijloc din cremă albă, apoi iar roz.
Apoi presăm deasupra și restul feliilor de ruladă.
Când îl răsturnăm, il mai ornăm cu fructe sau crema; eu am facut niște trandafiri din rahat - eram curioasă să văd cum ies, dar nu sunt prea fini, mai mult imi plac cei din fondant.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Subscrie via email
Ecuson Facebook
-
O pifite reusita trebuie sa fie atat de limpede incat sa vezi fundul farfuriei, si sa nu fie moale, dar nici foarte inchegata (cum e toba)...
-
Putem folosi orice fel de ficat. Spălăm ficatul, îl curățăm de vinișoare, il desfacem în lobi sau îl tăiem. Apoi lăsăm ficatul să stea în...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu