Folosim orice fel de carne dorim; am avut de porc, proaspata, dar se poate folosi şi afumată.
Prima etapă:
Calim uşor o ceapă tăiată mărunt, in putin ulei, adaugăm cubuleţele de carne şi dupa ce s-au făcut albe pe toate părţile, turnăm 1-2 căni de apă clocotita şi o lăsăm să fiarbă la foc mai domolit, pentru ca sa se facă carnea cât mai fragedă.
Se fierbe cam 40 de minute, depinde cât de tare este carnea, deci trebuie s-o verificăm.
A doua etapă
-adăugăm ardei sau gogoşari tăiaţi mărunt, mazărea conservata sau congelată, apoi mai fierbem 5 minute.
A treia etapă
- punem suc de roşii sau bulion dizolvat in puţină apă calda, o lingura de făină dizolvata in puţină apă rece.
-potrivim gustul de sare, piper, punem şi 1-2 de linguriţă de zahăr, o lingură de mărar, câteva boabe de enibahar. Se mai fieb toate 5 minute.
La final, presărăm mărar tocat.
Dacă folosim mazăre proaspătă, o punem în carne dupa ce aceasta a fiert 30 de minute si se fierb împreună în continuare.
Un comentariu:
Asta e una dintre mancarurile mele preferate. Numai ca eu o fierb mai mult - asa precum cei batrani. Sa fiu sigura ca e carnea moale si bine fiarta. :p
Trimiteți un comentariu