Ceva rapid, de vara, pentru amatorii de peşte.
Avem nevoie de :
scrumbii de Dunăre, proaspete - o bucată de persoană; ale mele au avut şi icre.
o ceapa
un ardei-gogoşar
ulei de măsline
o lămâie
sare, piper
un praf de cimbru
Curăţăm peştele, îl spălăm şi il tăiem bucăţi.Il condimentăm cu sare şi piper.
Taiem ceapa peştişori şi o punem in apa cu oţet. Astfel se va menţine mai tare, ulterior.
Punem peştele intr-o tava, il stropim cu zeamă de lămâie şi ulei de masline.
Presarăm ceapa printre feliile de peşte, apoi şi feliute de ardei - dar nu multe, pentru a nu acoperi gustul peştelui.
Presărăm cimbru şi dăm totul la cuptor.
Servim cu feliuţe de lămîie, rece sau cald.Dupa gust, se mai poate pune un căţel de usturoi , frunze de pătrunjel verde
Notă
Aceasta reţetă se poate face si cu peşte sarat, tinut câteva ore la desărat. Iese foarte bun.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu