Faceți căutări pe acest blog

Gatim cu:

- Aperitive (55) - Băuturi (2) - Budinci (4) - Conserve (33) - Dulciuri (67) - Fripturi (13) - Garnituri (2) - Gustări (18) - Mâncăruri (67) - Patiserie (29) - Pește (14) - Salate (22) - Sfaturi (12) - Sosuri (1) - Supe/ciorbe (18) -Diverse... (21) * (10) * - Retete retro (9) * Retete de post (3) Afine (4) Ananas (2) ardei (13) Banane (2) Biscuiţi (1) Branza (38) Brocoli (2) Cacao (10) Cafea (3) Caise (9) Capsune (9) Carne de oaie/miel (1) Carne de pasare (50) Carne de porc/vita (42) Carne tocata (24) Cartofi (24) Castraveti (3) Catina (2) Ceai (1) Ceapa (3) Cimbru (1) Ciocolata (6) Cirese (3) Ciuperci (40) Coacaze (2) Coacăze (1) Condimente (2) Conopida (5) Creier (5) De post (2) Dovlecei (8) Dulciuri (50) Faina (14) Fainoase (2) Fasole (8) Fasole pastai (5) Făină (1) Ficat (8) Foitaj/aluat (9) Fragi (3) Frișcă (1) Fructe de padure (7) Fructe diverse (19) Gem (1) Gem/marmelada (10) Gogoșari (11) Grâu (1) Griș (2) Gutui (3) Hrean (1) Iaurt (4) Lamai (8) Lapte (10) Legume diverse (16) Limbă (2) Linte (2) Lobodă (1) Mac (1) Malai (3) Mazăre (6) Mere (13) Mezeluri (12) Morcovi (8) Năut (1) Nucă de cocos (2) Nuci (9) Opinii (3) Orez (15) Ornare (1) Oua (59) Paine (8) Paine/patiserie (2) Paste fainoase (2) Pepene (2) Pere (2) Pesmet (2) Peste (31) Piersici (8) Portocale (4) Porumb (3) Praz (1) Prune (6) Rahat (1) Rosii (13) Secară (1) Sfecla (3) Smantana (25) Soc (1) Soia (1) Spanac (4) Surimi (4) Ștevie (1) Telina (7) Unt (12) Untura (7) Usturoi (2) Varza (15) Vin (7) Vinete (6) Visine (7) Zaharoase (5) Zmeura (4)

18 sept. 2013

Salata de ghebe marinate cu gogosari - pentru iarna

Este o reteta usoara si apreciata de toata lumea.
Ai nevoie de ghebe cat mai marunte.
Se pregatesc usor, în tava mare de la aragaz, astfel:
Ghebele bine spalate si curăţate se pun in tava mare de la aragaz; tava sa fie umpluta cu vârf.
Peste ele se toarna o cana cu ulei si se dau la cuptor, la foc potrivit, pâna se inmoaie - dar nu foarte mult.
Se mai toarna peste ele o cana cu solutie de oţet - o jumătate de cana cu oţet şi o jumătate cu apă.
Se adauga gogoşari sau capia copţi şi decojiţi - după ochi, cum se spune.
Se mai pot pune şi masline, dar opărite dinainte, sa nu dea un gust prea preganat salatei.
Mai punem sare, piper boabe, enibahar si foi de dafin - dar nu multe, si dam la cuptor din nou.
Când consideram ca sunt făcute, le punem fierbinţi in borcane cu filet, pe care le aşezăm sub pături până a doua zi.
Destul de uşor.
Sunt un deliciu, la aperitive, la fripturi etc.



Un comentariu:

Radu spunea...

Sunt un deliciu!
Se folosesc in special ghebele marunte si grase!

Subscrie via email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Număr de abonați:

 

Home-Cooking Blogroll Center

Sponsori