Faceți căutări pe acest blog

Gatim cu:

- Aperitive (55) - Băuturi (2) - Budinci (4) - Conserve (33) - Dulciuri (67) - Fripturi (13) - Garnituri (2) - Gustări (18) - Mâncăruri (67) - Patiserie (29) - Pește (14) - Salate (22) - Sfaturi (12) - Sosuri (1) - Supe/ciorbe (18) -Diverse... (21) * (10) * - Retete retro (9) * Retete de post (3) Afine (4) Ananas (2) ardei (13) Banane (2) Biscuiţi (1) Branza (38) Brocoli (2) Cacao (10) Cafea (3) Caise (9) Capsune (9) Carne de oaie/miel (1) Carne de pasare (50) Carne de porc/vita (42) Carne tocata (24) Cartofi (24) Castraveti (3) Catina (2) Ceai (1) Ceapa (3) Cimbru (1) Ciocolata (6) Cirese (3) Ciuperci (40) Coacaze (2) Coacăze (1) Condimente (2) Conopida (5) Creier (5) De post (2) Dovlecei (8) Dulciuri (50) Faina (14) Fainoase (2) Fasole (8) Fasole pastai (5) Făină (1) Ficat (8) Foitaj/aluat (9) Fragi (3) Frișcă (1) Fructe de padure (7) Fructe diverse (19) Gem (1) Gem/marmelada (10) Gogoșari (11) Grâu (1) Griș (2) Gutui (3) Hrean (1) Iaurt (4) Lamai (8) Lapte (10) Legume diverse (16) Limbă (2) Linte (2) Lobodă (1) Mac (1) Malai (3) Mazăre (6) Mere (13) Mezeluri (12) Morcovi (8) Năut (1) Nucă de cocos (2) Nuci (9) Opinii (3) Orez (15) Ornare (1) Oua (59) Paine (8) Paine/patiserie (2) Paste fainoase (2) Pepene (2) Pere (2) Pesmet (2) Peste (31) Piersici (8) Portocale (4) Porumb (3) Praz (1) Prune (6) Rahat (1) Rosii (13) Secară (1) Sfecla (3) Smantana (25) Soc (1) Soia (1) Spanac (4) Surimi (4) Ștevie (1) Telina (7) Unt (12) Untura (7) Usturoi (2) Varza (15) Vin (7) Vinete (6) Visine (7) Zaharoase (5) Zmeura (4)

21 sept. 2013

Tocană de legume pentru iarna

Este foarte gustoasa si se face repede.

Folosim ca măsura un castron obişnuit, nu mare, sau o farfurie cu vârf.
Avem nevoie de 1 castron cu ceapa tăiata jumatati, unul cu morcov, unul cu gogoşari (şi ardei), unul cu roşii.o ţelină, 1 pahar cu ulei, o cană cu orez, suc de roşii, sare, piper, foi de dafin.

1 - ceapa se opareste, se spala, se toaca si se pune in ulei, sa se caleasca uşor.
2 - deasupra punem morcovul trecut prin răzătoare.

şi ţelina:

3 - gogoşarii tăiaţi felii:
4 - roşiile decojite, tăiate cuburi:

După ce fierb toate vreo 30 de minute - se adauga suc de roşii, apă - ca să nu se ardă, ca si sare, piper enibahar - punem orezul  fiert inainte vreo 20 de minute.
Se omogenizează, se pun frunze de ţelină tocate, se fierbe cât credeti că e necesar - să nu se facă terci orezul.
Se pun in borcane care se sterilizeaza.
Se mai pot face si alte combinatii, dupa gust.
Este gustoasă şi dietetica, dacă aveti grijă sa nu o prăjiţi.

Niciun comentariu:

Subscrie via email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Număr de abonați:

 

Home-Cooking Blogroll Center

Sponsori