Este o reţetă italiană, bună de servit şi caldă, şi rece.
Ingrediente:
250 g aluat foitaj
o inimă de salată verde
250 g mazăre congelată
6 cepe verzi micuţe
50 g de bacon
3 ouă
1,5 dl de smântână
3 linguri de caşcaval sau parmezan
o lingură cu unt
condimente - sare, zahăr, piper, nucşoară sau busuioc
Lăsăm aluatul să se decongeleze, îl întindem cu puţină făină şi tapetăm cu el o formă rotundă sau dreptunghiulară - îl punem pe hârtie de copt.
Presăm marginile, ca să eliminăm aluatul de prisos.
Din aluatul eliminat vom modela nişte frunze şi păstăi de mazăre, pentru decor.
Umplem baza aluatului cu boabe de fasole şi îl dăm în cuptorul încins circa 15 minute.
Punem într-o tigaie o lingură de unt, adăugăm mazărea, o lăsăm să se călească şi punem şi bulbii de ceapă - mai mult partea albă.
Potrivim de sare, zahăr, busuioc, piper.Se toarnă puţină apă caldă, astfel ca totul sa fiarbă cam 10 minute. La final o dăm deoparte şi punem foile de salată.
Separat, amestecăm ouăle cu smântâna, brânza.
Turnăm mazărea (să nu fie fierbinte) în forma cu aluat, repartizăm felii de bacon,
cu lingura repartizăm peste tot compoziţia din ouă.
Se ornează tarat cu frunze de aluat, se ung marginele tartei cu ou, se mai coace 15-20 de minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu