Faceți căutări pe acest blog

Gatim cu:

- Aperitive (55) - Băuturi (2) - Budinci (4) - Conserve (33) - Dulciuri (67) - Fripturi (13) - Garnituri (2) - Gustări (18) - Mâncăruri (67) - Patiserie (29) - Pește (14) - Salate (22) - Sfaturi (12) - Sosuri (1) - Supe/ciorbe (18) -Diverse... (21) * (10) * - Retete retro (9) * Retete de post (3) Afine (4) Ananas (2) ardei (13) Banane (2) Biscuiţi (1) Branza (38) Brocoli (2) Cacao (10) Cafea (3) Caise (9) Capsune (9) Carne de oaie/miel (1) Carne de pasare (50) Carne de porc/vita (42) Carne tocata (24) Cartofi (24) Castraveti (3) Catina (2) Ceai (1) Ceapa (3) Cimbru (1) Ciocolata (6) Cirese (3) Ciuperci (40) Coacaze (2) Coacăze (1) Condimente (2) Conopida (5) Creier (5) De post (2) Dovlecei (8) Dulciuri (50) Faina (14) Fainoase (2) Fasole (8) Fasole pastai (5) Făină (1) Ficat (8) Foitaj/aluat (9) Fragi (3) Frișcă (1) Fructe de padure (7) Fructe diverse (19) Gem (1) Gem/marmelada (10) Gogoșari (11) Grâu (1) Griș (2) Gutui (3) Hrean (1) Iaurt (4) Lamai (8) Lapte (10) Legume diverse (16) Limbă (2) Linte (2) Lobodă (1) Mac (1) Malai (3) Mazăre (6) Mere (13) Mezeluri (12) Morcovi (8) Năut (1) Nucă de cocos (2) Nuci (9) Opinii (3) Orez (15) Ornare (1) Oua (59) Paine (8) Paine/patiserie (2) Paste fainoase (2) Pepene (2) Pere (2) Pesmet (2) Peste (31) Piersici (8) Portocale (4) Porumb (3) Praz (1) Prune (6) Rahat (1) Rosii (13) Secară (1) Sfecla (3) Smantana (25) Soc (1) Soia (1) Spanac (4) Surimi (4) Ștevie (1) Telina (7) Unt (12) Untura (7) Usturoi (2) Varza (15) Vin (7) Vinete (6) Visine (7) Zaharoase (5) Zmeura (4)

16 sept. 2008

Aluat de semi-cozonac/Dough for pie

Ingrediente: 500 g faina, 3 oua, 100 g unt, 100 g ulei, 200 ml lapte, un cub de drojdie de bere, sare, zahar.
Se face maiaua din drojdia amestecata cu un pic de apa calda, o lingura de zahar, o ceasca de faina (sa fie groasa ca smantana) se se lasa la crescut, cam 20 de minute.
Apoi se face aluatul, adaugand in maia un ou si 2 galbenusuri, sarea, vreo 3 linguri de zahar (dupa dorinta), restul de faina si se framinta 10 minute.
Se aduaga apoi grasimile (untul topit in uleiul cald) si se framanta din nou (dupa puteri).
De fapt, aluatul ar trebui framantat pana ce face basicute. Pentru cine are masina de paine, e floare la ureche.
Aluatul se lasa la crescut, in bucataria incalzita, vreo 30-40 de minute.
Din acest aluat se fac cornuri (cu nuci, marmelada, stafide), melci, placinte poale-n brau, placinte in tava, strudele (cu mere, branza, dovleac, nuci), pasca, tarte (cu prune, de exemplu).

6 comentarii:

mihaela spunea...

foarte simpla reteta de cozonac,si mamei tale i-au iesit niste placinte excelente.o sa fac s eu unul cu nuca pe week-end.

imi place noua fata a blogului.
o saptamana minunata

Amalia spunea...

Heey tocmai am intrat in febra aluaturilor, cred ca m-am molipsit de la Laura, reteta ta este tare apetisanta poate o incerc in weekend !

Didona spunea...

Multumesc, Mihaela. Deseori, retetele simple sunt foarte gustoase. Esential este ca produsele folosite sa fie de buna calitate.
Cat despre blog, mie mi-a placut cel mai mult asa cum l-am realizat inital, dar folosisem niste imagini de care nu eram sigura (de pe unele site-uri cu "free images").
Acum, am o problema cu fonturile si culorile, pe care nu le pot schimba deloc. As fi vrut sa fie scrisul mai clar, mai mare, dar nu merge, nu stiu ce are.

Didona spunea...

Amalia, stii era o vorba:
La placinte, inainte!
Hai si noi, ca pe vremea asta rece, ne prinde bine.

diviana spunea...

Frumos decor, a venit toamna... :))
Multumesc pt. premiu
Te pup Diana

Georgiana spunea...

O sa incerc si eu acest aluat la masina de paine pt ca sunt mare fana cornuri, asa o sa inlocuiesc 7Days cu cornuri facute in casa, care, cu siguranta, vor fi mult mai bune!

Subscrie via email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Număr de abonați:

 

Home-Cooking Blogroll Center

Sponsori