Faceți căutări pe acest blog

Gatim cu:

- Aperitive (55) - Băuturi (2) - Budinci (4) - Conserve (33) - Dulciuri (67) - Fripturi (13) - Garnituri (2) - Gustări (18) - Mâncăruri (67) - Patiserie (29) - Pește (14) - Salate (22) - Sfaturi (12) - Sosuri (1) - Supe/ciorbe (18) -Diverse... (21) * (10) * - Retete retro (9) * Retete de post (3) Afine (4) Ananas (2) ardei (13) Banane (2) Biscuiţi (1) Branza (38) Brocoli (2) Cacao (10) Cafea (3) Caise (9) Capsune (9) Carne de oaie/miel (1) Carne de pasare (50) Carne de porc/vita (42) Carne tocata (24) Cartofi (24) Castraveti (3) Catina (2) Ceai (1) Ceapa (3) Cimbru (1) Ciocolata (6) Cirese (3) Ciuperci (40) Coacaze (2) Coacăze (1) Condimente (2) Conopida (5) Creier (5) De post (2) Dovlecei (8) Dulciuri (50) Faina (14) Fainoase (2) Fasole (8) Fasole pastai (5) Făină (1) Ficat (8) Foitaj/aluat (9) Fragi (3) Frișcă (1) Fructe de padure (7) Fructe diverse (19) Gem (1) Gem/marmelada (10) Gogoșari (11) Grâu (1) Griș (2) Gutui (3) Hrean (1) Iaurt (4) Lamai (8) Lapte (10) Legume diverse (16) Limbă (2) Linte (2) Lobodă (1) Mac (1) Malai (3) Mazăre (6) Mere (13) Mezeluri (12) Morcovi (8) Năut (1) Nucă de cocos (2) Nuci (9) Opinii (3) Orez (15) Ornare (1) Oua (59) Paine (8) Paine/patiserie (2) Paste fainoase (2) Pepene (2) Pere (2) Pesmet (2) Peste (31) Piersici (8) Portocale (4) Porumb (3) Praz (1) Prune (6) Rahat (1) Rosii (13) Secară (1) Sfecla (3) Smantana (25) Soc (1) Soia (1) Spanac (4) Surimi (4) Ștevie (1) Telina (7) Unt (12) Untura (7) Usturoi (2) Varza (15) Vin (7) Vinete (6) Visine (7) Zaharoase (5) Zmeura (4)

28 sept. 2008

Briose cu mere / Apple muffins


Ingrediente:
2 oua
200 g zahar
100 ml ulei
200 ml iaurt gras
1 praf de copt
bicarbonat de sodiu - cat 4 boabe de piper
faina (500 g?)
scortisoara
sare
zeama de lamaie ( sau putin otet)
4 mere mari acrisoare
zahar vanilinat
Se freaca ouale intregi cu zaharul, adaugand cate putin lapte (ideea e sa se dizolve zaharul); se pune si sarea. Cand se termina de turnat laptele, se adauga si uleiul, treptat, ca la maioneza. Se adauga zeama de lamaie, mirodeniile, praful de copt si bicarbonatul, apoi faina, ca sa rezulte aluat ca de chec. La final, se pun si merele rase prin razatoarea mare.
Se poate coace in forma de chec. Eu am preferat sa fac briose, turnand aluat in formele tapetate cu hartie. In fiecare briosa am infipt o feliuta de mar.
Se coc la foc potrivit.
Cand sunt gata, se pudreaza cu zahar vanilinat. Eu nu le-am mai pudrat, ca mi s-au parut cam dulci. Ce-i drept, eu m-am obisnuit sa reduc din cantitatea de zahar aproape la toate prajiturile. Si pentru dieta, dar si pentru ca asa mi se par mai bune. Imi place sa simt gustul fructelor sau al branzei, sa zicem, sau gustul amar al ciocolatei, decat numai gustul de dulce.

Niciun comentariu:

Subscrie via email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Număr de abonați:

 

Home-Cooking Blogroll Center

Sponsori