Faceți căutări pe acest blog

Gatim cu:

- Aperitive (55) - Băuturi (2) - Budinci (4) - Conserve (33) - Dulciuri (67) - Fripturi (13) - Garnituri (2) - Gustări (18) - Mâncăruri (67) - Patiserie (29) - Pește (14) - Salate (22) - Sfaturi (12) - Sosuri (1) - Supe/ciorbe (18) -Diverse... (21) * (10) * - Retete retro (9) * Retete de post (3) Afine (4) Ananas (2) ardei (13) Banane (2) Biscuiţi (1) Branza (38) Brocoli (2) Cacao (10) Cafea (3) Caise (9) Capsune (9) Carne de oaie/miel (1) Carne de pasare (50) Carne de porc/vita (42) Carne tocata (24) Cartofi (24) Castraveti (3) Catina (2) Ceai (1) Ceapa (3) Cimbru (1) Ciocolata (6) Cirese (3) Ciuperci (40) Coacaze (2) Coacăze (1) Condimente (2) Conopida (5) Creier (5) De post (2) Dovlecei (8) Dulciuri (50) Faina (14) Fainoase (2) Fasole (8) Fasole pastai (5) Făină (1) Ficat (8) Foitaj/aluat (9) Fragi (3) Frișcă (1) Fructe de padure (7) Fructe diverse (19) Gem (1) Gem/marmelada (10) Gogoșari (11) Grâu (1) Griș (2) Gutui (3) Hrean (1) Iaurt (4) Lamai (8) Lapte (10) Legume diverse (16) Limbă (2) Linte (2) Lobodă (1) Mac (1) Malai (3) Mazăre (6) Mere (13) Mezeluri (12) Morcovi (8) Năut (1) Nucă de cocos (2) Nuci (9) Opinii (3) Orez (15) Ornare (1) Oua (59) Paine (8) Paine/patiserie (2) Paste fainoase (2) Pepene (2) Pere (2) Pesmet (2) Peste (31) Piersici (8) Portocale (4) Porumb (3) Praz (1) Prune (6) Rahat (1) Rosii (13) Secară (1) Sfecla (3) Smantana (25) Soc (1) Soia (1) Spanac (4) Surimi (4) Ștevie (1) Telina (7) Unt (12) Untura (7) Usturoi (2) Varza (15) Vin (7) Vinete (6) Visine (7) Zaharoase (5) Zmeura (4)

9 iun. 2011

Chiftele de porc cu morcovi


Sunt teribil de gustoase.

Se fac cu circa 1 kg de pulpă de porc, 2 morcovi rași, o ceapă mare, 2 cartofi rași prin răzătoarea mică și ștorși, 2 ouă, 3-4 căței mari de usturoi, pătrunjel și mărar, sare, piper, 2 linguri de făină de grîu. 

Carnea se trece de 2 ori prin mașină, împreună cu ceapa ușor călită, se amestecă cu legumele rase, cu ouăle, condimentele și făina. Se pun și 2 linguri cu apă (minerală). 

Din această compoziție pufoasă modelăm sfere, cu făină. 
Le prăjim într-o tigaie nu prea largă, adică cu diametrul mai mic, pentru ca uleiul să ajungă la nivelul chiftelelor.  Fiind groase, nu se coc prea repede, dar dacă punem ulei mai mult, acesta le cuprinde din toate părțile și ies foarte bune. Uleiul trebuie bine încins, dar după ce punem chiftelele, lăsăm la foc mai mare cîteva minute, apoi le dăm la foc potrivit. Le rumenim ușor pe ambele părți.

Le scoatem pe șervețele de hîrtie. 
Morcovul le dă un ușor iz dulceag. 
Făcute în acest mod, chiftelele sunt mai gustoase și mai aspectuoase decît pârjoalele plate, deși recunosc că și după acelea mă dau în vînt. Am și eu slăbiciunile mele.

Un comentariu:

Adela Zilahi spunea...

foarte buni si asa! imi plac tare mult chiftelutele!

Subscrie via email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Număr de abonați:

 

Home-Cooking Blogroll Center

Sponsori