Faceți căutări pe acest blog

Gatim cu:

- Aperitive (55) - Băuturi (2) - Budinci (4) - Conserve (33) - Dulciuri (67) - Fripturi (13) - Garnituri (2) - Gustări (18) - Mâncăruri (67) - Patiserie (29) - Pește (14) - Salate (22) - Sfaturi (12) - Sosuri (1) - Supe/ciorbe (18) -Diverse... (21) * (10) * - Retete retro (9) * Retete de post (3) Afine (4) Ananas (2) ardei (13) Banane (2) Biscuiţi (1) Branza (38) Brocoli (2) Cacao (10) Cafea (3) Caise (9) Capsune (9) Carne de oaie/miel (1) Carne de pasare (50) Carne de porc/vita (42) Carne tocata (24) Cartofi (24) Castraveti (3) Catina (2) Ceai (1) Ceapa (3) Cimbru (1) Ciocolata (6) Cirese (3) Ciuperci (40) Coacaze (2) Coacăze (1) Condimente (2) Conopida (5) Creier (5) De post (2) Dovlecei (8) Dulciuri (50) Faina (14) Fainoase (2) Fasole (8) Fasole pastai (5) Făină (1) Ficat (8) Foitaj/aluat (9) Fragi (3) Frișcă (1) Fructe de padure (7) Fructe diverse (19) Gem (1) Gem/marmelada (10) Gogoșari (11) Grâu (1) Griș (2) Gutui (3) Hrean (1) Iaurt (4) Lamai (8) Lapte (10) Legume diverse (16) Limbă (2) Linte (2) Lobodă (1) Mac (1) Malai (3) Mazăre (6) Mere (13) Mezeluri (12) Morcovi (8) Năut (1) Nucă de cocos (2) Nuci (9) Opinii (3) Orez (15) Ornare (1) Oua (59) Paine (8) Paine/patiserie (2) Paste fainoase (2) Pepene (2) Pere (2) Pesmet (2) Peste (31) Piersici (8) Portocale (4) Porumb (3) Praz (1) Prune (6) Rahat (1) Rosii (13) Secară (1) Sfecla (3) Smantana (25) Soc (1) Soia (1) Spanac (4) Surimi (4) Ștevie (1) Telina (7) Unt (12) Untura (7) Usturoi (2) Varza (15) Vin (7) Vinete (6) Visine (7) Zaharoase (5) Zmeura (4)

19 oct. 2017

Yorkshire pudding

Am incercat si eu aceasta reteta, din curiozitate. Deci, dragilor, ceea ce vedeti e doar o prima proba.
Sunt bune, desigur, si seamana la gust cu gogoselele din aluat pripit, cum sunt cele pentru eclere - coapte in cuptor. Doar ca se fac mult mai rapid: se amesteca lapte cu oua si faina si totul e gata de pus in cuptor.
Clasic, se servesc cu friptura si sos.
Cred insa ca pot fi folosite si in alte combinatii, chiar si ca desert.
Pozele mele sunt cam sterse (facute seara).

Reteta:
(de pe Paprika, de la Mary Berry)Képtalálat a következőre: „yorkshire pudding mary berry”

Ingrediente

  • 100 g faina
  • un praf de sare
  • 3 oua mari
  • 225 ml lapte
  • ulei pentru forme
  • +
  • forme metalice de briose, savarine etc
  1. Preîncălziți cuptorul la circa 200 grade C .
  2. Se amestecă făina și sarea într-un castron și se face o fântână în centru. Adăugați ouăle și puțin din lapte. Se toarna treptat laptele ramas. 
  3. Forma de copt se incinge puternic in cuptor. O scoateti si cu atentie turnati în fiecare forma o lingură de ulei - sau mai mult, daca folositi forme mai mari. Trebuie sa sfaraie. Se transferă în cuptor până când uleiul se încălzește.
  4. Scoateți cu grijă din cuptor și turnați aluatul si coaceti timp de 20-25 minute sau până când cresc si devin auriu-maronii.
http://www.bbc.co.uk/food/recipes/yorkshire_pudding_69240


Niciun comentariu:

Subscrie via email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Număr de abonați:

 

Home-Cooking Blogroll Center

Sponsori