Faceți căutări pe acest blog

Gatim cu:

- Aperitive (55) - Băuturi (2) - Budinci (4) - Conserve (33) - Dulciuri (67) - Fripturi (13) - Garnituri (2) - Gustări (18) - Mâncăruri (67) - Patiserie (29) - Pește (14) - Salate (22) - Sfaturi (12) - Sosuri (1) - Supe/ciorbe (18) -Diverse... (21) * (10) * - Retete retro (9) * Retete de post (3) Afine (4) Ananas (2) ardei (13) Banane (2) Biscuiţi (1) Branza (38) Brocoli (2) Cacao (10) Cafea (3) Caise (9) Capsune (9) Carne de oaie/miel (1) Carne de pasare (50) Carne de porc/vita (42) Carne tocata (24) Cartofi (24) Castraveti (3) Catina (2) Ceai (1) Ceapa (3) Cimbru (1) Ciocolata (6) Cirese (3) Ciuperci (40) Coacaze (2) Coacăze (1) Condimente (2) Conopida (5) Creier (5) De post (2) Dovlecei (8) Dulciuri (50) Faina (14) Fainoase (2) Fasole (8) Fasole pastai (5) Făină (1) Ficat (8) Foitaj/aluat (9) Fragi (3) Frișcă (1) Fructe de padure (7) Fructe diverse (19) Gem (1) Gem/marmelada (10) Gogoșari (11) Grâu (1) Griș (2) Gutui (3) Hrean (1) Iaurt (4) Lamai (8) Lapte (10) Legume diverse (16) Limbă (2) Linte (2) Lobodă (1) Mac (1) Malai (3) Mazăre (6) Mere (13) Mezeluri (12) Morcovi (8) Năut (1) Nucă de cocos (2) Nuci (9) Opinii (3) Orez (15) Ornare (1) Oua (59) Paine (8) Paine/patiserie (2) Paste fainoase (2) Pepene (2) Pere (2) Pesmet (2) Peste (31) Piersici (8) Portocale (4) Porumb (3) Praz (1) Prune (6) Rahat (1) Rosii (13) Secară (1) Sfecla (3) Smantana (25) Soc (1) Soia (1) Spanac (4) Surimi (4) Ștevie (1) Telina (7) Unt (12) Untura (7) Usturoi (2) Varza (15) Vin (7) Vinete (6) Visine (7) Zaharoase (5) Zmeura (4)

30 oct. 2008

Crema de sunca / Cream ham

"Doua pahare de racituri de picioare de porc sau aspic se pun pe fundul unei forme, garnisand cu castraveciori, felii de ou, bucati de sparanghel; se lasa la ghiata sa se intareasca, se acopera cu un strat de sunca tocata amestecata cu smantana si putin hrean, se toarna restul aspicului peste ea si se lasa cateva ore la racitor. Inainte de a servi se moaie un minut vasul in apa fierbinte ca sa iasa forma usor" (Almanah 1939).
Foarte aspectuoasa reteta... si gustoasa. Cred ca ar merge sa ornam cu salata de sfecla rosie cu hrean si salata verde. Grozav, nu?

2 comentarii:

Cristina spunea...

Didona iti admir retetele de mult timp ... Felicitari pentru blog si pentru minunatele retete! Cu crema asta de aspic si sunca mi-ai pus ( cum s-ar zice) "capacul" :-)) Trebuie sa fie intradevar tare buna, gustoasa si aratoasa. Poate reusesc sa o pregatesc la iarna. In locul sau impreuna cu traditionala piftie )siciliana).
O zi buna si la cit mai multe retete minunate!
Cristina

Didona spunea...

Multumesc, Cristina, pentru cuvintele frumoase.
Reteta am "notat-o", pentru Revelion.
Cume e piftia siciliana?

Subscrie via email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Număr de abonați:

 

Home-Cooking Blogroll Center

Sponsori